Voormalig NAC-speler over derby tegen Willem II: 'NAC was jarenlang het sukkeltje'

Voormalig NAC-speler over derby tegen Willem II: 'NAC was jarenlang het sukkeltje'

Gepubliceerd: zaterdag 20 oktober 2018 om 18:19za 20-10-2018 om 18:19

Achttien jaar geleden stonden Frank Broers (oud-speler NAC Breda) en Jim van Fessem (ex-keeper van zowel NAC als Willem II) tegenover elkaar tijdens de derby van Brabant. Ze denken terug aan die wedstrijd, die komende zondag weer op het programma staat.

Broers denkt terug aan de wedstrijd van achttien jaar geleden, toen hij de 2-0 achter Van Fessem schoot en daarmee de partij besliste. "Willem II kwam net uit de Champions League en onderschatte ons een beetje, NAC was jarenlang het sukkeltje", begint hij tegen BN DeStem. "Daarom herinnert iedereen mij tot aan de dag van vandaag nog aan die goal. Yes, eindelijk van Willem II gewonnen, dat gevoel. We zijn in 't Stammeneke beland en rolden om drie uur 's nachts zo zat als een toeter naar buiten."

"Als je Breda komt binnenrijden, kom je NAC binnenrijden", aldus Van Fessem. "Ie-de-reen in Breda is voor NAC. Als je daaraan denkt, krijg je kippenvel. In Tilburg is niet iedereen voor Willem II, hoewel de harde kern groter en groter wordt. Tilburg is veel minder een voetbalstad dan Breda."

'Niemand met een NAC-hart'
Van Fessem vindt dat de huidige spelers van NAC niet goed bij de club passen. "Ik zie niemand met een NAC-hart op het veld", aldus Van Fessem. "Zoals Jelle (ten Rouwelaar, red.) zichzelf kwaad kon maken als aanvoerder over dingen die totaal niks met voetbal te maken hadden…, dat was een NAC-man. Deze jongens hebben niks te zoeken bij sponsoren en supporters; ze spreken de taal niet, ze kennen niemand. Na de training, gingen wij hele middagen kaarten. Lieten we pizza's komen en daarna de stad in. Met z'n allen."

Poll

Wat wordt NAC-Willem II?

(878 stemmen)

Plaats een reactie

zaterdag 20 oktober 2018 om 18:33
Mooi verhaal Paul van akte!
Vind ik leuk
Dafkuh +198
zaterdag 20 oktober 2018 om 18:50
Nak is nog steeds het sukkeltje
Vind ik leuk
zaterdag 20 oktober 2018 om 19:04
🐀
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws