Kansloos FC Emmen lijdt grootste nederlaag op bezoek bij PSV

Kansloos FC Emmen lijdt grootste nederlaag op bezoek bij PSV

20-10-2018 20:21
181

PSV is klaar voor de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De Eindhovenaren kenden een uitstekende generale door FC Emmen thuis over de knie te leggen: 6-0.

Emmen ging de wedstrijd als grote underdog in en al snel was duidelijk dat er maar een ploeg was die aanspraak maakte op de overwinning. Gastón Pereiro opende de doelpuntenrekening al na elf minuten. De Uruguyaan kreeg de bal van Steven Bergwijn kon simpel binnen schieten na een goed uitgevoerde counter: 1-0.

PSV hield de druk erop en leek de wedstrijd al voor de rust te willen beslissen, om zodoende spelers in de tweede helft rust te kunnen geven voor de kraker van woensdag. De 2-0 van Luuk de Jong werd gemaakt na een half uur. De spits kopte raak na een voorzet van Hirving Lozano. Na de 3-0 van De Jong leek Emmen rijp voor de slacht. Vlak voor rust kon Pereiro zijn tweede treffer van de avond maken nadat een voorzet van Denzel Dumfries alle Emmen-verdedigers passeerde.

De buit was binnen en enkele spelers werden gewisseld. Zo kreeg Erick Gutiérrez speelminuten, net als Aziz Behich. PSV deed het in de tweede helft in een versnelling lager, al bleef de ploeg op zoek naar doelpunten. Emmen kon alleen maar hopen dat de schade beperkt bleef. 

Dat lukte redelijk, want de laatste twee treffers vielen pas in de slotfase. Eerst schoot Gutiérrez binnen en het slotakkoord kwam van Lozano, die profiteerde van een goede actie van invaller Donyell Malen. De 6-0 betekent de grootste Eredivisie-nederlaag uit de geschiedenis van Emmen.

PSV heeft vier dagen de tijd om zich op te laden voor een beladen Champions League-wedstrijd, want bij verlies zijn de Eindhovenaren vrijwel zeker uitgeschakeld voor het miljardenbal.