Wijnaldum en Van Dijk winnen en pakken de tweede plek met Liverpool

20-10-2018 20:34
9

Liverpool heeft de tweede plek in de Premier League heroverd. Op bezoek bij Huddersfield Town werd een zakelijke 0-1 overwinning geboekt. Door de zege hijgt Liverpool weer in de nek van koploper Manchester City.

Liverpool, met Virgil van Dijk in de basis, had wat goed te maken nadat er twee keer op rij werd gelijkgespeeld. Mohamed Salah maakte het verschil voor The Reds. De Egyptenaar liep na twintig minuten spelen weg bij zijn directe tegenstanders en kon de bal achter doelman Jonas Lössl binnen schieten. De tegentreffer gaf Huddersfield extra vleugels. De club won dit seizoen nog geen thuisduel en knokt tegen degradatie.

Na rust werd Georginio Wijnaldum binnen de lijnen gebracht. Liverpool wilde de klus snel klaren, maar stuitte steeds op de muur van Huddersfield. Daniel Sturridge was twee keer ongelukkig. Echt gevaarlijk worden kon Huddersfield niet.

Liverpool trok de zege over de streep en kan zich voorbereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado van komende woensdag.