Lukkien not amused: 'Als niet Nijhuis, maar een ander had gefloten..'

Lukkien not amused: 'Als niet Nijhuis, maar een ander had gefloten..'

20-10-2018 23:11
40

Dick Lukkien erkent dat PSV simpelweg een maatje te groot is voor FC Emmen. Toch had de trainer het gevoel dat zijn ploeg in de eerste helft partij kon bieden aan de landskampioen. Na negentig minuten stond er een 6-0 eindstand op het scorebord.

"Zwaar klote natuurlijk. 6-0 verliezen hoop je niet vaak mee te maken. Dit is de tweede keer tegen een topclub in Nederland", zegt Lukkien tegen de NOS. "Op dit moment zijn wij niet goed genoeg om die ploegen weerstand te bieden. Als je naar de eerste helft kijkt hebben we aan de bal best leuke dingen gedaan. We hebben heel naïef verdedigd. Angstig ook. Als je niet ingrijpt tegen mannen als Lozano, Bergwijn en De Jong, dan is het ook lastig om op de nul te spelen."

Lukkien is niet blij met Bas Nijhuis, die Jorrit Hendrix geen tweede gele kaart gaf in de tweede helft. De PSV'er kwam met geel op zak hard in op een speler van Emmen, maar mocht blijven staan. "Als niet Nijhuis had gefloten, maar een andere scheidsrechter dan was het zijn tweede gele kaart geweest. Dan hadden ze met tien man verder gemoeten."

"Ik hou wel van mannelijk voetbal, maar hier maakt hij zijn eigen regels. Dit is duidelijk een tweede gele kaart. Dan moet je die ook geven. Het had geen invloed gehad op het resultaat, maar scheidsrechters worden betaald om de regels te hanteren. Dat heeft hij in dit geval niet gedaan."