Ten Hag plaatst kanttekening bij 'perfecte' zege Ajax: 'Enige wat ontbreekt'

Ten Hag plaatst kanttekening bij 'perfecte' zege Ajax: 'Enige wat ontbreekt'

20-10-2018 23:42
18

Erik Ten Hag is blij met de 0-4 zege op sc Heerenveen, maar had graag gezien dat Ajax door was gegaan met scoren. Daar was de wedstrijd naar, vond de Ajax-trainer.

Ten Hag noemt de zege 'perfect', maar plaatst een kanttekening. "Het enige wat eraan ontbreekt is een paar goals extra. Die 0-4 stond al vrij snel op het bord. Daarom ging het tempo wat omlaag", zegt Ten Hag tegen de NOS. "Dat had er ook mee te maken dat we wat gingen wisselen. Dan blijft het moeilijk om de focus en concentratie te houden. Wij werden gemakzuchtig, waardoor Heerenveen wat probeerde te doen. Toen de 0-2 op het bord stond, was de wedstrijd gespeeld."

Hakim Ziyech was een twijfelgeval voor het duel met Heerenveen, maar was volgens Frank Snoeks van de NOS 'springlevend'. "Dat is goed werk van Hakim. Hij heeft de afgelopen dagen heel goed gewerkt. De medische staf heeft er ook veel uren in gestoken. Perfect."

Dinsdag wacht Benfica. "Natuurlijk is dat een uitdaging. We verheugen ons erop. Het is een geweldig goede tegenstander in een volle Arena. We staan er goed voor in de poule, maar we willen de uitgangspositie verstevigen. We kijken ernaar uit."