Ziyech: 'We hebben onderling nog wel eens een strijdje, ik raak ze ook aardig'

Ziyech: 'We hebben onderling nog wel eens een strijdje, ik raak ze ook aardig'

21-10-2018 09:14
21

Toen Hakim Ziyech werd gevraagd naar het moment van de wedstrijd bij sc Heerenveen - Ajax hoefde hij niet lang na te denken: de 0-1 van Lasse Schöne. De Ajax-spelmaker genoot van de uithaal van de Deen.

"We hebben onderling nog wel eens een strijdje, want ik raak ze ook wel aardig", zegt Ziyech met een glimlach voor de camera van FOX Sports. "Hij wint ze wel vaker dan ik, hij laat het zien. Ieder zijn kwaliteiten. De 1-0 was wel het moment van de avond."

Ziyech liet de voorbije interlands van Marokko aan zich voorbij gaan, maar stond in Friesland gewoon in de basis. De middenvelder is weer fit na een spierverrekking in zijn bovenbeen. "Ik voelde me goed, anders zou ik niet kunnen spelen. Het verliep gunstiger dan we dachten. Ik had verwacht dat het langer zou duren, maar de MRI gaf wat anders aan. Gelukkig hielp de stand om mij er wat eerder uit te halen. Daar moet je met zulke dingen slim in zijn."

Ziyech zag dat Ajax geen kind had aan Heerenveen (4-0), terwijl PSV overtuigend FC Emmen (6-0) de baas was. De titelconcurrenten laten de rest ver achter zich. 'Het verschil wordt met de jaren groter. Dat is het Nederlands voetbal. Maar ook tegen mindere ploegen moet je honderd procent gaan. Als je dat niet doet, loop je tegen blessures aan. Je moet een uitdaging voor jezelf zien te vinden."