Verslagen Van den Brom: 'Heb wel twee dagen nodig voor ik dit heb verwerkt'

Verslagen Van den Brom: 'Heb wel twee dagen nodig voor ik dit heb verwerkt'

21-10-2018 10:00
63

John van den Brom zat er helemaal doorheen na de 2-1 nederlaag bij FC Utrecht. De trainer van AZ hoopte juist dat hij met een stiekeme overwinning weg kon komen uit de Galgenwaard. Uiteindelijk werd het 2-1 door een late eigen goal van Ricardo van Rhijn.

"Ongelooflijk he? Wij snakten naar die 1-2. Daar hebben we ook de kansen voor gehad. Dit is niet iets waar je rekening mee houdt, zeker niet als je het spelbeeld ziet", zegt Van den Brom tegen FOX Sports. "Verliezen blijft ontzettend vervelend, het positieve is alleen dat je een elftal hebt gezien dat gestreden heeft en kansen heeft gecreëerd."

Van Brom kan niet zomaar over de nederlaag heen stappen. Hij heeft tijd nodig om dit een plekje te geven. "Dat duurt altijd wel twee dagen. Je speelt de wedstrijd altijd een paar keer af in je hoofd. Je kunt er alleen niets meer mee. Dat is het vervelende."

AZ kreeg genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. "Een scrimmage voor de goal, een bal op de lat, de bal van Albert (Gudmundsson, red.). Die scrimmage lieten ze ook nog op het scherm zien. Voor ons is dit typerend. Het geluk dat Utrecht in deze fase had..Dat is voetbal, hè."