De Boer: Je ziet echt dat hij al een volwassen speler van wereldniveau is

De Boer: "Je ziet echt dat hij al een volwassen speler van wereldniveau is"

21-10-2018 10:22
46

Ronald de Boer looft de gretigheid van Steven Bergwijn. Zelfs toen PSV al met 4-0 voor stond tegen FC Emmen, bleef de international zoeken naar een goal. De Boer is blij met het feit dat Bergwijn wekelijks zijn minuten speelt, daar waar Justin Kluivert maar moet afwachten of hij mag spelen.

"Hij wil goals maken, hij wil belangrijk zijn. Eerst ging Dumfries eruit, die was toen de snelste. Dan zie je ook weer hoe snel Bergwijn is. Als die jongen zich zo doorontwikkelt..Ik vind echt dat hij stappen maakt", aldus De Boer bij FOX Sports.

Bergwijn krijgt de kans om zich wekelijks te laten zien. Kluivert helaas niet. "Het belangrijkste is dat hij continu speelt. Kluivertje, die is vertrokken naar AS Roma, maakt deze vlieguren niet. Hij ontwikkelt zich door en speelt nu ook in het Nederlands elftal."

"Hij is toch het meest gevaarlijk vanaf links. Als hij naar binnen komt, heeft hij een geweldig schot. Nu is het een beetje wikken en wegen. Bergwijn doet het goed, maar op rechts is hij gewoon minder. Je ziet echt dat hij al een volwassen speler van wereldniveau is. Zijn echte plek is linksbuiten. Meestal blijft hij toch wel op links spelen."