Jonker sloeg baan als bondscoach af: Ik heb er echt over nagedacht

Jonker sloeg baan als bondscoach af: "Ik heb er echt over nagedacht"

21-10-2018 13:22
12

De clubloze Andries Jonker heeft de mogelijkheid afgeslagen om bondscoach te worden van Bahrein. Dat vertelt hij bij talkshow FC Afkicken. Jonker is in afwachting van een nieuw avontuur sinds zijn ontslag bij VfL Wolfsburg in september 2017. 

"Ik wil terugkeren in het topvoetbal. Dat betekent dat ik heel veel dingen die langs zijn gekomen, niet ga doen", aldus de 56-jarige Amsterdammer. "Hartstikke goed voor mijn airmiles, maar ik ga het niet doen. Bondscoach van landen die je tot de B-garnituur of C-garnituur kun rekenen, dat soort aanbiedingen."

"Soms was het heel uitdagend, en heel aantrekkelijk, ook financieel. Maar ik ga het allemaal niet doen. Bij Bahrein heb ik getwijfeld. Daar kon ik bondscoach en technisch directeur worden. Ik kon een contract tekenen voor drie jaar en kon een hele staf meenemen. Het doel was kwalificatie voor het WK. Als dat niet zou lukken, kon ik nog vier jaar door."

Jonker legde het lucratieve aanbod naast zich neer. "Ik heb er echt over nagedacht. Maar: het betekent dat je afscheid neemt van het topvoetbal. Na drie maanden kun je dan niet weg. Dan moet je die hele periode er blijven, dat betekent dan ook dat je daar je loopbaan eigenlijk afsluit. Dat wil ik niet." 

Check het verhaal van Jonker over de aanbieding uit Bahrein vanaf minuut 24.00