Burenruzie tussen NAC en Willem II eindigt gelijk; wereldgoal van Avdijaj

Burenruzie tussen NAC en Willem II eindigt gelijk; wereldgoal van Avdijaj

21-10-2018 14:07
100

De Brabantse derby tussen NAC Breda en Willem II is zondagmiddag in het Rat Verlegh Stadion in een remise geëindigd. Het werd 2-2. Mikhail Rosheuvel bezorgde NAC na de pauze een punt door een penalty te benutten. 

De beladen clash tussen de aartsrivalen uit Breda en Tilburg begon flets. Beiden ploegen slaagden er amper in om kansen te creëren. De eerste échte mogelijkheid was direct raak. Op links stond Mounir El Allouchi in de 28e minuut geheel vrij. Hij bleef koel en gaf de bal laag en strak voor op Mitchell te Vrede. De spits kon simpel binnentikken. 

Lang kon hekkensluiter NAC niet genieten van die 1-0. Binnen een paar minuten draaide Willem II de stand volledig om. Eerst kon verdediger Thomas Meissner na een vrije trap simpel afwerken in de korte hoek. Even later volgde het hoogtepunt van de middag: Daniel Crowley stuurde Damil Dankerlui weg, hij vond Avdijaj en de Willem II-aanvaller volleyde fraai binnen. Van Leer was kansloos. 

Na de pauze leek het geloof bij NAC weg. De formatie van trainer Mitchell van der Gaag kon geen vuist maken en de achtste opeenvolgende nederlaag (competitie en beker) hing in de lucht. Door een domme overtreding van Pol Llonch op Rosheuvel ging de bal in de 74e minuut op de stip. Rosheuvel zelf benutte het buitenkansje.

In de absolute slotfase dácht Willem II met de drie punten aan de haal te gaan. Op aangeven van Diego Palacios werkte Fran Sol de bal met enig geluk achter Van Leer. De Spaanse spits bleek echter buitenspel te staan. 

NAC heeft nu vier punten uit negen duels, net als FC Groningen. Die club komt om 14.30 uur in actie tegen Heracles Almelo. Willem II staat op tien punten, net zo veel als sc Heerenveen en PEC Zwolle.