De Jong blijft droog staan: Deze ballen zijn ook dramatisch

De Jong blijft droog staan: "Deze ballen zijn ook dramatisch"

21-10-2018 14:31
51

Zijn laatste doelpunt in het shirt van Ajax dateert van anderhalf jaar geleden - en dus wordt het tijd dat Oranje-international Frenkie de Jong weer eens een doelpunt gaat maken, vindt hij zelf ook. 

"Ik wil graag scoren natuurlijk, maar nee, het gaat niet aan mij knagen", zei De Jong (21) voor de camera van Voetbal Inside, kort na de 4-0 zege van Ajax bij sc Heerenveen op zaterdagavond. "Stiekem ben ik er wel naar op zoek, maar de goal is nog niet gevallen."

In het Abe Lenstra Stadion was de rechtspoot dichtbij een goal. Hij probeerde een bal in de verre hoek te krullen. "Ik schoot hem eigenlijk iets te zacht. Maar deze ballen zijn ook dramatisch... Daar ligt het niet aan, haha, zeker niet, maar als je hard met je binnenkant wil schieten met deze ballen, is dat niet lekker. Ze zijn veel te licht."

"Mijn laatste Eredivisie-goal was thuis tegen Go Ahead Eagles. Ik heb in de tussentijd natuurlijk een tijdje niet gespeeld en vorig seizoen speelde ik vooral als centrale verdediger, maar dit seizoen heb ik nog niet gescoord sinds ik op het middenveld sta. Het wordt zeker tijd."

Lees ook: De Jong: "Misschien is het voor hen lekker, maar wij hebben ook genoeg rustdagen"