Guardiola onthult plannen met Sandler: 'Beslissing in december of juni'

Guardiola onthult plannen met Sandler: 'Beslissing in december of juni'

21-10-2018 14:47
25

Pep Guardiola en de leiding van Manchester City gaan in december bekijken of het voor Philippe Sandler wellicht goed is om verhuurd te worden. Sandler werd afgelopen zomer door City overgenomen van PEC Zwolle. Hij speelde sindsdien nog geen minuut voor de kampioen van Engeland. 

De 21-jarige verdediger was sinds de voorbereiding op het huidige seizoen geblesseerd. Tijdens de interlandbreak trainde Sandler mee met de selectie van City. "We gaan de situatie en zijn niveau in de komende weken bekijken", wordt Guardiola geciteerd door Engelse media. "Eigenlijk wilden we dat al tijdens de voorbereiding doen, maar toen was Sandler geblesseerd. Nu heeft hij een paar keer met ons meegetraind."

"We moeten kijken naar zijn niveau. Nu hij met ons meetraint, zal zijn niveau ook stijgen", voegde de Spaanse succestrainer daar aan toe. "Misschien gaat hij vanaf nu regelmatig meespelen met ons tweede elftal, zodat hij ritme opdoet. In december of in juni nemen we een beslissing over zijn toekomst. Een verhuurperiode is een optie. Voorlopig heeft Sandler de kans om zich te bewijzen. Het is nog een jonge speler."