Heracles wint 'VAR-wedstrijd' ruim en duwt FC Groningen naar laatste plaats

Heracles wint 'VAR-wedstrijd' ruim en duwt FC Groningen naar laatste plaats

21-10-2018 16:22
27

Heracles Almelo heeft een ruime zege geboekt op FC Groningen. Door de 4-1 zijn de Groningers de nieuwe hekkensluiters van de Eredivisie. 

Al na twee minuten spelen kreeg Heracles-spits Adrian Dalmau een grote kans, maar op aangeven van Bradley Kuwas stiftte de Spanjaard naast. Tien minuten later redde Janis Blaswich zeer knap op een inzet van Mimoun Mahi. Na een kwartier spelen was het alsnog raak: met een fraaie actie en dito schot bracht Mahi Groningen op voorsprong.

Wedden

Meer odds

Van die voorsprong kon Groningen slechts tien minuten genieten. Halverwege de eerste helft kon Dalmau vrij inkoppen. Na 35 minuten spelen kreeg de thuisploeg een penalty, maar op advies van de VAR besloot arbiter Martin van den Kerkhof dat Dalmau toch niet werd vast gehouden. Slechts een paar minuten later gebeurde aan de overkant hetzelfde: toen werd een penalty van FC Groningen teruggedraaid, omdat Mahi hands had gemaakt.

Direct na rust kwam Heracles op voorsprong. Sergio Padt had een voorzet niet klemvast en wederom kon Dalmau profiteren. In de fase die volgde bleven echt grote kansen uit, tot Ritsu Doan na 74 minuten gevaarlijk werd. De Japanner raakte echter de paal. Ruim tien minuten voor tijd besliste Kuwas het duel: hij liep een voorzet binnen en liet zo de 3-1 aantekenen. In de blessuretijd maakte Kuwas er ook nog 4-1 van.

Door de zege staat Heracles na negen wedstrijden op een knappe vierde plek. FC Groningen is de nieuwe hekkensluiter met vier punten uit negen duels.