Perez bezorgd over hekkensluiter: Ik zie echt helemaal niks in dat ploegje

Perez bezorgd over hekkensluiter: "Ik zie echt helemaal niks in dat ploegje"

21-10-2018 16:50
32

Het is terecht dat FC Groningen na negen speelronden onderaan staat in de Eredivisie. Dat stelt Kenneth Perez, die weinig aanknopingspunten ziet voor trainer Danny Buijs.

"Als je ziet hoe ze voetballen, dan is het terecht dat Groningen onderaan staat", zegt Perez bij FOX Sports. Heracles was zondag met 4-1 te sterk voor de staartclub. "Van clubs als Sparta en De Graafschap wordt vaak gezegd: dat is Eredivisie-waardig. Maar ook bij Groningen ben je net zo goed als je beleid, je spelers, je trainers en je team."

Perez ziet het somber in voor Groningen. "Dit kan gewoon gebeuren als het niet goed gaat", vervolgt de analist. "Het is vroeg om te zeggen, maar ik zie het niet goedkomen. Ik zie echt helemaal niks in dat ploegje."

Gertjan Verbeek, vorig seizoen enkele maanden trainer van degradant FC Twente, vindt de situatie in Groningen ook zorgelijk. "Het is triest, want Groningen is jarenlang een bolwerk geweest. Dat ze nu onderaan staan, is zuur voor het Nederlandse voetbal. Ik denk dat er iets goed mis is met het beleid van Groningen. Zo kun je dat wel stellen."