Feyenoord wint ruim: Maar het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt

Feyenoord wint ruim: "Maar het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt"

21-10-2018 17:03
31

Het vizier van Feyenoord kan na de zege op PEC Zwolle (3-0) worden gericht op Ajax. Jordy Clasie kijkt uit naar de Klassieker, die volgende week op het programma staat, maar beseft dat het beter moet.

"Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbal speelt", erkent Clasie in gesprek met FOX Sports. "Ze winnen gemakkelijk hun wedstrijden. Daarmee hebben wij het moeilijker de laatste weken. Maar het is een wedstrijd op zich. Voor iedereen is het de wedstrijd van het jaar en wij weten wat ons volgende week te doen staat."

De Feyenoord-aanvoerder, die zondag de openingstreffer verzorgde, staart zich na de ruime zege op PEC niet blind op de uitslag. "We zakten in de tweede helft veel te ver weg. Met een gelukkig doelpunt had PEC Zwolle nog op 2-1 kunnen komen en was het voor ons misschien nog wel moeilijk geworden. Dat mag ons niet gebeuren, daar moeten we nog hard aan werken."

Clasie realiseert zich dat Feyenoord dit seizoen wisselvallig presteert. "Maar meestal beginnen we dan dramatisch en spelen we na de rust wel goed. Deze keer was het andersom. We stonden niet goed in de tweede helft. We liepen lang achter de bal aan en konden geen druk zetten."