'Het is dramatisch. Sommigen laten het gewoon lopen, schandalig'

'Het is dramatisch. Sommigen laten het gewoon lopen, schandalig'

21-10-2018 17:25
12

FC Groningen-aanvoerder Mike te Wierik heeft na de nederlaag bij Heracles Almelo (4-1) hard uitgehaald naar een aantal ploeggenoten. Hij mist een gezonde dosis strijdlust, nu Groningen onderaan de Eredivisie bungelt.

"Ik vind dat we heel slecht en slap aan de wedstrijd begonnen", zegt Te Wierik tegen FOX Sports. "We hebben maar vier punten. Als je nog niet weet waar het om gaat op dit moment, dan klopt er iets niet. We pakken geen tweede ballen, winnen geen duels... Zo ga je geen wedstrijden winnen."

"Als je onderin staat, hoeft het niet mooi. Je moet gewoon alles gegeven. Dat kunnen we onszelf wel verwijten. In het begin en in de laatste fase is het dramatisch. Sommigen laten het gewoon lopen, schandalig."

Sergio Padt vertolkte een negatieve hoofdrol met twee blunders. Te Wierik rekent zijn keeper er niet op af. "Nee, ik zie hem elke dag op de training. Het is een fantastische keeper. Als dat (incident in trein, red.) niet was gebeurd, is hij gewoon de derde keeper van het Nederlands elftal. Het kan een keer gebeuren."