Jurjus wordt schlemiel in plaats van held en bezorgt Fortuna zege met miskleun

21-10-2018 18:37
46

Het duel der promovendi tussen Fortuna Sittard en De Graafschap is zondag geëindigd in een zege voor de thuisploeg: 3-1.  In de absolute slotfase profiteerde basisdebutant Lazaros Lamprou van een gigantische misser van Hidde Jurjus. Kort daarna gooide Branislav Ninaj het duel op slot.

In de eerste helft was Jurjus juist nog van grote waarde geweest voor De Graafschap. Bij een 1-0 stand in het voordeel van Fortuna keerde de doelman een penalty van Lisandro Semedo. De Limburgers waren in de 38e minuut op voorsprong gekomen via Lamprou, die alle ruimte kreeg om uit te halen. Semedo raakte ook nog de lat.

Na de pauze deed De Graafschap het een stuk beter dan tijdens de eerste helft. Youssef El Jebli tekende binnen een paar minuten op fraaie wijze voor de gelijkmaker. De aanvaller dribbelde langs een aantal tegenstanders, haast Messiaans, en bleef oog in oog met de goalie van Fortuna koel.

Het spel golfde in de resterende veertig minuten op en neer. De wedstrijd leek af te koersen op een remise, tót enkele minuten voor tijd. Jurjus blunderde bij een inzet van André Vidigal en wederom Lamprou kon daarna simpel afronden. Even later was het definitief klaar toen Ninaj van dichtbij de 3-1 op het scorebord zette.

Door de zege staat Fortuna nu op tien punten, net zo veel als sc Heerenveen en Willem II. De Graafschap (zeven punten) heeft alleen NAC Breda en FC Groningen onder zich.