VP's Elftal van de Week: PSV en Ajax bewijzen overmacht met 'hattrick'

VP's Elftal van de Week: PSV en Ajax bewijzen overmacht met 'hattrick'

22-10-2018 10:00
45

PSV en Ajax zijn hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De nummers één en twee steken er met kop en schouders bovenuit in de Eredivisie en leveren elk drie spelers.

André Onana (Ajax)
Ajax won met 0-4 in het Abe Lenstra Stadion, maar de Amsterdammers hadden zéker een paar tegengoals gehad als Onana niet onder de lat had gestaan. De Kameroense doelman bewees klaar te zijn voor het Champions League-duel met Benfica.

Angeliño (PSV)
De concurrentie is fors, maar Angeliño mag zich na negen speelronden de beste PSV-aankoop van afgelopen zomer noemen. Typerend was zijn ingreep in de 89ste minuut bij een 6-0 voorsprong, waarmee hij een tegengoal voorkwam.

Matthijs de Ligt (Ajax)
Niets, maar dan ook hélemaal niets kan De Ligt van de wijs brengen. Het valt haast niet meer op hoe makkelijk de Ajax-aanvoerder zich staande houdt op Eredivisie-niveau.

Jurgen Mattheij (Excelsior)
Zal in zijn carrière mindere weekenden hebben meegemaakt: Excelsior won van Vitesse, achterin werd de nul gehouden en Mattheij was belangrijk met een rake knal van afstand.

Lasse Schöne (Ajax)
Het mooiste doelpunt van het weekend kwam op naam van Schöne. De Deen probeerde het na twee minuten maar eens van grote afstand - zijn specialiteit - en verraste daarmee Heerenveen-doelman Warner Hahn.

Tino-Sven Susic (VVV-Venlo)
Zorgde na een minuut voor het mooiste moment van VVV - ADO: als vaste penaltynemer gunde hij de kans aan Peniel Mlapa, omdat de spits nog niet had gescoord dit seizoen. Ook na dat gebaar was Susic de beste man op het veld.

Urby Emanuelson (FC Utrecht)
Bedrijvig, dat was Emanuelson in de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en AZ. Mede door een doelpunt van de opgeleefde middenvelder won zijn ploeg met 2-1 in De Galgenwaard.

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
De nieuwe Kuwas stond zondag op, stelde Heracles-trainer Frank Wormuth na de 4-1 zege op FC Groningen vast. De international van Curaçao was constant onderweg en beloonde zichzelf met twee doelpunten.

Hirving Lozano (PSV)
Ook FC Emmen had geen antwoord op PSV, dat onder aanvoering van Lozano de negende competitiezege van het seizoen boekte. De Mexicaan was goed voor twee assists en een doelpunt.

Nicolai Jörgensen (Feyenoord)
Met zijn eerste treffer sinds april is Jörgensen weer helemaal terug. De Deense spits was ouderwets actief en lijkt klaar om Feyenoord bij de hand te nemen in de komende maanden.

Luuk de Jong (PSV)
Het loopt als een trein bij De Jong, die in de laatste vijf Eredivisie-duels maar liefst zes keer trefzeker was. Met zijn kopkracht steekt hij letterlijk met kop en schouders boven de gemiddelde Eredivisie-verdediger uit.