Ik had in de wedstrijd het gevoel dat Ajax wel erg makkelijk ballen mee kreeg

"Ik had in de wedstrijd het gevoel dat Ajax wel erg makkelijk ballen mee kreeg"

21-10-2018 19:39
100

Michel Vlap vraagt zich hardop af of er niet met twee maten wordt gemeten door de Nederlandse scheidsrechters. Het optreden van Pol van Boekel in de wedstrijd tegen Ajax vindt dat de middenvelder van sc Heerenveen discutabel.

Van Boekel gaf een strafschop aan Ajax, nadat Kasper Dolberg in de zestien een schouderduw kreeg van Daniel Hoegh. "We hebben een VAR, dus ik dacht dat die strafschop nog wel teruggedraaid zou worden. Als we dit mee hadden gekregen, had ik ook gezegd dat het geen penalty was", zegt Vlap bij FOX Sports.

"Volgens mij was het gewoon een goede schouderduw, hij (Hoegh, red.) was sterker en zet zijn tegenstander (Dolberg, red.) van de bal af", vervolgt hij. "Als je dit meekrijgt als Heerenveen, denk je van: mooi meegenomen, je steelt hem. Iedereen ziet dat dit geen strafschop is."

Vlap heeft het idee dat Ajax ook búiten de penalty bevoordeeld werd door Van Boekel. "Ik had in de wedstrijd het gevoel dat Ajax wel erg makkelijk ballen mee kreeg. Bij de eerste goal van Lasse Schöne gaat er een overtreding van Daley Blind op Yuki Kobayashi aan vooraf. Als het niet tegen Ajax was, hadden veel scheidsrechters hem gegeven. Ik vind het gewoon een overtreding."