'Ik ben benieuwd welk medium mijn gestopte penalty in de kop zet'

'Ik ben benieuwd welk medium mijn gestopte penalty in de kop zet'

Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2018 om 20:09zo 21-10-2018 om 20:09

Hidde Jurjus trekt het boetekleed aan na de kostbare nederlaag van De Graafschap bij Fortuna Sittard (3-1). Bij de tweede goal van de Limburgers ging de doelman opzichtig in de fout, terwijl hij daarvoor juist de uitblinker was.

Jurjus stopte bij een 1-0 achterstand een strafschop en onderscheidde zich met een aantal goede reddingen. In de slotfase ging het toch mis. "Je gaat van de top naar niks, in één seconde. Dat is pijnlijk", treurde Jurjus voor de camera van FOX Sports.

"Ik ben ook weleens kritisch als de jongens het níét goed doen, maar nu moet ik vooral heel kritisch op mezelf zijn. Mijn fout kwam op een heel belangrijk moment, dus ik eis dit volledig op. Natuurlijk hebben we ook kansen gehad om meer te scoren, maar het zou raar zijn als ik na vandaag zeg dat het aan de spitsen lag. Mijn fout was wel iets groter dan het missen van een kans."

Jurjus keepte voor zijn ketser misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen, met de gestopte penalty als hoogtepunt. "Maar ik ben benieuwd welk medium dát in de kop zet", lacht hij als een boer met kiespijn. "Ik weet hoe het werkt. In Nederland is zó veel kritiek richting keepers, ook al is die vandaag volledig terecht. Dat hoort erbij."

Lees ook: Verbeek: 'Hij kan zijn ambities om bij PSV onder de lat te staan wel vergeten'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws