De Eredivisie-flops: blunderende doelmannen en half elftal van FC Emmen

De Eredivisie-flops: blunderende doelmannen en half elftal van FC Emmen

22-10-2018 11:00
14

Het was niet bepaald het weekend van de Eredivisie-keepers. Kjell Scherpen, Sergio Padt en Hidde Jurjus vinden we vanwege hopeloze optredens terug in ons wekelijkse floplijstje. Naast Scherpen zijn nog drie spelers van FC Emmen de pineut. 

Kjell Scherpen (FC Emmen) 
Opgehemeld tijdens de openingsfase van het seizoen, nu steeds vaker in de fout. Ook tegen PSV (6-0 nederlaag) zakte de tiener door het ijs. Is Scherpen eigenlijk wel klaar voor dit niveau? 

Hidde Jurjus (De Graafschap)
Een penalty keren is knap, maar over die heldendaad van Hidde Jurjus had niemand het zondagavond. In Sittard ging de huurling van PSV gruwelijk in de fout bij de beslissende 2-1 - en dat was niet voor de eerste keer dit seizoen. 


Sergio Padt (FC Groningen)
Doelman nummer drie in dit rijtje. Padt beleefde een horrormiddag tegen Heracles. Een simpele voorzet vanaf links glipte door zijn handen en zijn benen. Gevolg: Adrián Dalmau kon simpel binnentikken en Groningen een zoveelste nederlaag bezorgen. 

Gersom Klok (FC Emmen)
De volledige defensie van FC Emmen kende zaterdag negentig desastreuze minuten in Eindhoven. Klok had geen seconde grip op de aanvallers van het wervelende PSV. 

Dave Bulthuis (sc Heerenveen) 
Het was niet de avond van Bulthuis tegen Ajax. De stoere, sterke mandekker van Heerenveen had het lastig met Kasper Dolberg en de zwervende Hakim Ziyech. De Friese thuisploeg kwam er met een 4-0 nederlaag nog genadig vanaf. 

Ricardo van Rhijn (AZ)
Eigen doelpunten zijn altijd pijnlijk, maar zéker als ze in de slotminuten vallen en bovendien bepalend zijn voor het resultaat. AZ domineerde zaterdagavond in Utrecht en leek af te koersen op een punt. Door een schlemielige actie van Van Rhijn ging de formatie van trainer John van den Brom echter opnieuw onderuit. 


Nick Bakker (FC Emmen)
Nog maar een speler van Emmen. Ook het middenveld van de ploeg uit Drenthe stortte in het Philips Stadion als een kaartenhuis in elkaar. Voor Bakker en consorten was er geen houden aan. 

Jurich Carolina (NAC Breda)
Veruit de minste speler aan de kant van NAC Breda, dat zich zondag naar een punt knokte tegen het zo gehate Willem II. Carolina ging in defensief opzicht een paar keer de fout in én deed bovendien veel te weinig met de zeeën aan ruimte die hij op links kreeg. 

Pol Llonch (Willem II)
Eigenlijk was er voor Willem II geen vuiltje aan de lucht, met een 2-1 voorsprong in Breda, diep in de tweede helft. Tót het moment dat routinier Llonch op de achterlijn een volstrekt onnodige overtreding maakte op Mikhail Rosheuvel. De penalty die volgde was terecht. 

Hilal Ben Moussa (FC Emmen) 
Het Emmen-kwartet is compleet met Ben Moussa. Voor het middenveld en de aanval van de ploeg van trainer Dick Lukkien viel er zaterdag weinig eer te behalen tegen het ongenaakbare PSV. Aan Ben Moussa was echter te zien en merken dat hij wel érg onder de indruk was van de atmosfeer in Eindhoven. Niets lukte. 

Fabio Serrarens (De Graafschap) 
De grootste misser - even los van de ketsers van Padt en Jurjus - kwam op naam van Serrarens. De spits van De Graafschap kreeg het voor elkaar om op de doellijn de bal over te werken. Hij had zijn elftal aan een belangrijke voorsprong móeten helpen.