PEC Zwolle heeft mini-Zlatan in huis: 'Ik wil wel een god worden zoals hij'

PEC Zwolle heeft mini-Zlatan in huis: 'Ik wil wel een god worden zoals hij'

21-10-2018 21:06
15

PEC Zwolle-spits Gianluca Scamacca spiegelt zich aan Zlatan Ibrahimovic. Dat laat de Italiaan weten aan FOX Sports. De Zweedse topspits is zijn idool.

"Van kleins af aan is hij mijn idool", aldus Scamacca na de 3-0 nederlaag van PEC bij Feyenoord. "Ik keek altijd naar zijn wedstrijden en hij heeft natuurlijk in Italië gespeeld. In alles is hij speciaal: karakter, techniek, snelheid... Alles. Ik ben geen god zoals hij, maar ik wil er wel één worden."

Scamacca stond zondag voor het eerst in de basis bij PEC. John van 't Schip, trainer van de Zwollenaren, heeft hoge verwachtingen. "Hij is een echte spits, zoekt snel de goal en is ook een jongen die wil voetballen. Je moet oppassen met vergelijkingen, maar hij is een jonge Zlatan, die heel graag wil laten zien hoe goed hij is. Gianluca is eigengereid en heeft ook de maniertjes van een Italiaan, terwijl hij ook heel technisch is voor zijn lengte."

Scamacca is international van Jong Italië en wordt dit seizoen door PEC Zwolle gehuurd van Sassuolo. Hij speelde tussen 2015 en 2017 in de jeugdopleiding van PSV.