Van Basten verrast amateurs: Zo'n man stuur je ook niet zomaar weg

Van Basten verrast amateurs: "Zo'n man stuur je ook niet zomaar weg"

21-10-2018 21:22
19

De voetballers van amateurclub Harkemase Boys keken zaterdag even vreemd op: ineens stond Marco van Basten in de kleedkamer. Aanvoerder Henny Bouius voelt zich vereerd.

Harkemase Boys bracht zaterdag een bezoek aan De Toekomst voor een wedstrijd tegen de amateurtak van Ajax. "Ja, we hadden de warming-up gehad. Wedstrijdkleren aan, klaar voor de opkomst. En toen kwam hij zomaar door de deur. Succes, jongens!, zei hij", aldus Bouius tegen Omrop Fryslan over de bijzondere ontmoeting. "In de rust was hij er weer, kwam hij naast mij zitten. En na de wedstrijd zat hij er ook."

Van Basten is een goede bekende van Tieme Klompe, trainer van Harkemase Boys. "Dus Van Basten had Klompe gevraagd of hij erbij mocht zijn in de kleedkamer", aldus Bouius, die zich bevoorrecht voelt. "Er stapt wel iemand naar binnen natuurlijk. Wij wisten niet dat hij er was, dus voor de spelers was het wel een verrassing. Wel een beetje apart, maar 'leuk apart'. En als spelers zeiden we al tegen elkaar: zo'n man stuur je ook niet zomaar weg."