Kraay: 'Hij was 's avonds vaak in gelegenheden waar Ajax hem liever niet zag'

Kraay: 'Hij was 's avonds vaak in gelegenheden waar Ajax hem liever niet zag'

21-10-2018 22:14
33

Dennis Johnsen heeft dit seizoen een standje gekregen van Ajax. Dat claimt Hans Kraay, die laat doorschemeren dat de Noorse aanvaller (20) regelmatig te vinden was in het nachtleven.

"Mijn pareltje van een jaar geleden, Dennis Johnsen, viel in bij Jong Ajax", aldus Kraay bij FOX. "Hij heeft een aantal weken op de bank gezeten, nadat hij op het matje heeft moeten komen bij Ajax. Wat bleek: hij was 's avonds vaak in gelegenheden waar de club hem liever niet zag."

Johnsen kwam een jaar geleden over van sc Heerenveen, dat 2,4 miljoen euro voor hem ontving uit Amsterdam. De Noorse aanvaller speelde drie Eredivisie-wedstrijden in de hoofdmacht. Vrijdagavond leidde hij Jong Ajax naar de drie punten tegen RKC Waalwijk (2-1) met een assist met buitenkant rechts.

Johnsen kreeg eind september nog kritiek van Ajax-trainer Erik ten Hag, die vond dat hij minder wisselvallig moest worden. "Hij moet beter gaan spelen, zich beter gaan ontwikkelen. Het is te wisselvallig. Dat hij talent heeft is duidelijk, maar nogmaals: we hebben heel veel spelers."