Schokkende beelden van aanval NAC-fans op ME: 'Woorden schieten te kort'

Schokkende beelden van aanval NAC-fans op ME: 'Woorden schieten te kort'

21-10-2018 22:48
61

Paul Depla spreekt schande van het optreden van enkele NAC Breda-supporters na de derby tegen Willem II. Op beelden is te zien dat een groepje mannen zich ernstig misdraagt.

Na afloop van NAC - Willem II (2-2) braken rellen uit, waarbij supporters beide ploegen elkaar te lijf wilden gaan. De ME en de bereden politie werden volgens BN DeStem ingezet om de tientallen supporters uit elkaar te houden. Een aantal fans bekogelde de politie met stenen. Op de beelden is te zien dat een groepje al schreeuwend op ME-agenten afrent.

Burgemeester Paul Depla is verbijsterd. 'Er zijn dagen dat je heel heel erg triest wordt van gedrag van klein deel van NAC-supporters. Woorden schieten tekort als je dit ziet', laat hij zondagavond weten via Twitter. Volgens Depla werd er door hooligans een brandblusser leeggespoten, waarna het spul richting de politie werd gegooid. Het gaat niet om traangas.

De politie in Breda heeft twee supporters aangehouden. De verwachting is dat nog meer mensen kunnen worden gestraft op basis van camerabeelden.