Frenkie de Jong krijgt transfertip: Dat is niet zo'n grote stap als Barcelona

Frenkie de Jong krijgt transfertip: "Dat is niet zo'n grote stap als Barcelona"

21-10-2018 23:07
60

Frenkie de Jong moet niet naar FC Barcelona vertrekken, maar kiezen voor een tussenstap. Dat vindt Evgeniy Levchenko, die niet denkt dat de middenvelder van Ajax en het Nederlands elftal meteen basisspeler is in Camp Nou.

"Hij wordt genoemd bij Manchester City, bij Barcelona, overal. Ik denk dat er wel ergens contact is geweest", aldus Levchenko bij Studio Voetbal. "De Jong is 21 en op zo'n leeftijd mag je wel kijken naar een betere competitie. Hij is een complete speler."

De oud-voetballer adviseert De Jong een vertrek bij Ajax. "Ik zou zeggen: maak een tussenstap. Hij moet niet meteen naar Barcelona. We hebben Suarez gezien. Die maakte een tussenstap bij Liverpool. Dat is niet zo'n grote stap als Barcelona."

"Laten we het reëel bekijken: gaat hij bij Barcelona spelen? Ik denk het niet, dus hij moet een tussenstap maken", vervolgt Levchenko. "Liverpool, maar ook Tottenham bijvoorbeeld. Daar gaat hij wel spelen. Hij is de Nederlandse competitie ontgroeid. Dan is het beter om te gaan. Het wordt te makkelijk."

De toekomst van De Jong is de laatste dagen weer hot. Manchester City heeft belangstelling voor De Jong, terwijl Spaanse kranten hem vrijwel dagelijks in verband brengen met Barcelona. Ook Real Madrid is zéér geïnteresseerd. De middenvelder kan Ajax tachtig miljoen euro opleveren.