Nijland meldt zich bij Studio Voetbal: 'Budget om iets te doen in de winterstop'

Nijland meldt zich bij Studio Voetbal: 'Budget om iets te doen in de winterstop'

22-10-2018 07:52
31

Eredivisie-hekkensluiter FC Groningen wil in de winterstop de transfermarkt op, zo verzekert Hans Nijland (rechts op de foto). De algemeen directeur van de Noorderlingen stond zondagavond Studio Voetbal te woord.

Tafelgast Kees Jansma stelde dat de club iets moet veranderen op de korte termijn en Nijland gaat hierin mee. "Het positieve is dat we wel budget hebben om iets te doen in de winterstop", liet hij weten aan Tom Egberts en zijn gasten. "Of we dat ook gaan doen, kan ik op dit moment niet zeggen. We zijn achter de schermen drukdoende om spelers te scouten en te analyseren. Maar dat moeten dan wel echte versterkingen zijn."

Wedden

Meer odds

Een trainerswissel is echter niet aan de orde, aldus een gedecideerde Nijland. De directeur had een kwartier voorafgaand aan het gesprek nog met de geplaagde Danny Buijs gesproken. "Ik heb heel veel waardering respect voor hem: een jonge trainer die zo is ingestapt in de Eredivisie en ziel en zaligheid geeft voor de club. Wat ons betreft geen enkele discussie en het zal ook geen moer helpen, ben ik van overtuigd. Deze directeur heeft nog steeds alle vertrouwen in zijn technische staf, in zijn scouting en zeker ook in zijn spelers."