'Dumfries werd door iedereen uitgelachen, zelfs door de trainers'

'Dumfries werd door iedereen uitgelachen, zelfs door de trainers'

22-10-2018 10:20
61

Kersvers Oranje-international Denzel Dumfries werd uitgelachen toen hij in zijn jaren bij amateurclub Smitshoek vertelde dat hij profvoetballer wilde worden. Sean Verburg, voormalig teamgenoot van de rechtsback, vertelt dat in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"De trainers vroegen ons wat we wilden bereiken", herinnert Verburg zich. "Denzel was de enige die vertelde dat hij het profvoetbal ging halen. Hij was niet eens de beste voetballer uit ons team en wilde het verst komen. Hij werd door iedereen uitgelachen, zelfs door de trainers. Diezelfde trainers vertelden later in interviews dat ze altijd in hem hebben geloofd. Dat vond ik zo nep."

Bij Spartaan '20, waar Dumfries ook even speelde, werd hij weggestuurd door Maikel van Pul. De coach staat nog altijd achter die beslissing van toen. "Zijn motoriek klopte niet helemaal. Hij had ook groeipijnen en heeft daardoor niet eens alles gevoetbald."

"Toen hij twee jaar later bij Barendrecht speelde, was hij ineens een volwassen kerel. Of ik ervan baal dat ik het niet in hem zag? Nee, ik ben blij dat ik ongelijk heb gehad. Je weet nooit hoe ver iemand gaat komen."