Frenkie de Jong valt tegen in nieuw spel: 'Hij heeft tekortkomingen'

Frenkie de Jong valt tegen in nieuw spel: 'Hij heeft tekortkomingen'

22-10-2018 12:11
55

In de nieuwste editie van de populaire voetbalgame Football Manager blijkt Ajax-pareltje Frenkie de Jong helemaal niet te kunnen verdedigen. Volgens Jeroen Thijssen, hoofd research in Nederland, is dat eigenlijk best logisch. 

Op social media en fora reageerden Ajax-fans de afgelopen dagen verontwaardigd. De Jong, dit jaar in Amsterdam vaak ingezet als centrale verdediger, scoort in het spel héél laag op belangrijke kwaliteiten als koppen, mandekking en tackelen. "Tja, in het verdedigen is Frenkie de Jong gewoon niet heel goed", zegt Thijssen in gesprek met Voetbal International. 

"Kijk, zijn mentale stats zijn prima. Hoge waarderingen op beslissingen, concentratie en anticipatie zijn ook gewoon heel belangrijk voor een goede verdediger. Die heeft hij wel gekregen, maar hij heeft op die positie ook tekortkomingen. In het echt en ook in de game."

Afgelopen vrijdag kwam de beta-versie van Football Manager 2019 uit. Thijssen twijfelt of hij de kwaliteiten van De Jong vòòr de definitieve release toch niet moet opschalen. "Misschien dat ik hem qua positionering nog een kleine upgrade ga geven, maar aan zijn technische vaardigheden verander ik niks."