Miljoenenaankoop Kristensen: 'Ik voel me nu veel comfortabeler bij Ajax'

Miljoenenaankoop Kristensen: 'Ik voel me nu veel comfortabeler bij Ajax'

22-10-2018 12:24
29

Negen maanden na zijn miljoenentransfer naar Ajax voelt Rasmus Kristensen zich steeds beter in Amsterdam. Afgelopen zaterdag stond de Deense vleugelverdediger voor de eerste keer sinds lange tijd weer eens in de basis. 

Ajax nam Kristensen (21) in januari 2018 over van FC Midtjylland. De back moest wennen bij zijn nieuwe club, erkent hij in gesprek met Ajax Life. "Ik voel me veel comfortabeler en voetbal met meer vertrouwen. Ik ken de jongens nu en kan goed met ze opschieten. We gaan echt goed met elkaar om binnen deze selectie, dat is belangrijk."

"Ik was in het begin alleen maar bezig met alle nieuwe dingen die op me afkwamen en ik me eigen moest maken, nu kan ik langzaam gaan genieten. Ik hoop van harte dat er meer speeltijd volgt."

Voetballend gaat het Kristensen 'soepeler af', vertelt hij verder. "De groep moest vorig jaar wennen aan een nieuwe coach en voor mij kwam er nog veel meer bij kijken. Er zijn deze zomer goede spelers gekomen en er zit heel veel talent in deze selectie. Je kunt zien dat we op een hoger niveau opereren."