Perez: Met zijn fysieke kracht is hij indrukwekkend, en onmisbaar voor Ajax

Perez: "Met zijn fysieke kracht is hij indrukwekkend, en onmisbaar voor Ajax"

22-10-2018 13:11
35

Matthijs de Ligt wordt nog maar eens bedolven onder de complimenten. Kenneth Perez is vol lof over de Ajax-aanvoerder, die tegen sc Heerenveen weer een masterclass verdedigen gaf.

"Heerenveen probeerde de lange bal te hanteren, maar Ajax had De Ligt achterin staan. Dat scheelt ontzettend", aldus Perez bij FOX Sports. "Het probleem van Ajax in de wedstrijd waar het er écht om ging, uit tegen PSV, was dat ze geen fysieke kracht hadden achterin, waardoor PSV heel makkelijk gevaarlijk kon worden met de lange bal."

De Deense analist komt superlatieven tekort voor De Ligt. "Hij gaat een kopduel aan en kopt hem naar de goede kleur. Hoe vaak zie je verdedigers niet gewoon de bal wegkoppen? Hij is altijd aan het denken: hé, balverlies, dan moet ik daar zijn. Het is gewoon zo fantastisch om naar hem te kijken. Met zijn fysieke kracht is hij indrukwekkend. En onmisbaar voor Ajax."

Gertjan Verbeek haakt in en is kritisch op een andere Ajacied: Rasmus Kristensen. "Die scoorde bij mij wel een onvoldoende", aldus de trainer. "Erg matig."

Lees ook: VP's Elftal van de Week: PSV en Ajax bewijzen overmacht met 'hattrick'