Hoe nu verder met afgedankte Janssen: terug naar Feyenoord en drie andere opties

Hoe nu verder met afgedankte Janssen: terug naar Feyenoord en drie andere opties

22-10-2018 14:15
51

Éen ding is zeker, als de opstellingen van PSV en Tottenham Hotspur woensdagavond rond 18.00 uur worden gepubliceerd: Vincent Janssen is sowieso niet van de partij in Eindhoven. De geblesseerde Nederlander werd dit seizoen überhaupt niet ingeschreven voor de Champions League, omdat manager Mauricio Pochettino het totaal niet in Janssen ziet zitten. Zijn rol bij Spurs is, kortom, volledig uitgespeeld. Hoe moet het verder met de carrière van de 24-jarige spits? VoetbalPrimeur bekijkt vier opties.

Optie 1: Buitenkansje voor Nederlandse top 
Na één topseizoen in de Eredivisie koos Janssen in 2016 direct voor een lucratieve transfer naar Londen. Met terugwerkende kracht kun je stellen dat de stap omhoog te vroeg kwam voor de Oranje-spits. Zou Janssen het als een persoonlijke afgang ervaren om komende zomer - transfervrij, voor een bescheiden bedrag of wellicht op huurbasis - terug te keren naar Nederland? Sowieso zal hij qua salaris dan moeten inleveren. 

Van alle topclubs in Nederland lijkt Feyenoord de meest logische bestemming voor Janssen. De Brabander speelde tussen 2009 en 2013 in de jeugd van de club. Daarnaast lijkt de Rotterdamse grootmacht sowieso op zoek te moeten naar een nieuwe aanvalsleider: Nicolai Jörgensen aast op een transfer, zo gaat het gerucht, en Robin van Persie is zo goed als zeker bezig aan zijn laatste seizoen als prof. 


Janssen lijkt niet te voldoen aan het profiel van Ajax-spits. Door die potentiële combinatie kan een streep. PSV dan? Misschien - maar alleen als Luuk de Jong een transfer maakt. 

Optie 2: Terug naar Turkije 
Spurs verhuurde Janssen vorig seizoen aan Fenerbahçe. De zeventienvoudig Oranje-international deed het best aardig in Istanbul, tot een voetblessure roet in het eten gooide. Turkse media speculeren al langere tijd over een rentree van Janssen in de Süper Lig. Naast Fenerbahçe zou ook Galatasaray concrete belangstelling hebben voor de Nederlander. Een definitieve overstap naar de Turkse competitie is financieel in ieder geval interessant voor Janssen. 

Optie 3: Revanche in Engeland 
Nu hij bij het grofvuil is gezet door Tottenham, zal er bij Janssen ongetwijfeld sprake zijn van revanchegevoelens. In september 2017 probeerde Spurs hem al te slijten aan Brighton & Hove Albion. Daar had Janssen destijds geen trek in. Nu zal hij daar waarschijnlijk anders over denken. Bij een ploeg uit het rechterrijtje waar Janssen wél speelminuten kan maken zodra hij fit is, lonkt het ideale scenario: scoren tégen Spurs. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😆📱

Een bericht gedeeld door Vincent Janssen (@vincentjanssenofficial) op

Optie 4: Nieuwe ronde, nieuwe kansen 
Terug naar Rotterdam of Istanbul, een nieuw avontuur in de Premier League - het kan allemaal voor Janssen. Misschien is het juist wel lekker voor zijn carrière om elders een volledig nieuwe start te maken. Met zijn kracht, getrek en gesleur zou Janssen bijvoorbeeld uit de voeten kunnen in de Bundesliga. Bij een club als Werder Bremen kan hij zijn loopbaan nieuw leven inblazen, net als Davy Klaassen dat momenteel doet. Ook hij redde het niet in Engeland en is nu gelukkig in een nieuwe competitie.  

Kan Janssen alsnog slagen in Engeland? Of doet hij er verstandig aan om terug te keren naar Nederland? Deel je mening in de comments!