NAC veroordeelt 'bizar gedrag' na derby: Het is hard binnengekomen

NAC veroordeelt 'bizar gedrag' na derby: "Het is hard binnengekomen"

22-10-2018 14:41
35

NAC Breda is 'zeer teleurgesteld' in de supporters die na afloop van het thuisduel met Willem II voor ongeregeldheden zorgden. Dat laat directeur Justin Goetzee weten in een statement.

Bij het verlaten van het Rat Verlegh Stadion wilden fans van NAC en Willem Ii met elkaar op de vuist. Door hekken was dit onmogelijk, waarna er met verschillende voorwerpen werd gegooid. Een groep keerde zich tegen de politie en de ME, waarbij twee agenten lichtgewond raakten. Burgemeester Paul Depla deelde zondagavond beelden van de rellen.

'NAC is zeer teleurgesteld in het ontoelaatbare gedrag van de kleine groep personen die zich in deze zaak ernstig hebben misdragen', laat de club weten in een verklaring. 'NAC veroordeelt dit gedrag ten zeerste en trekt samen met de politie op om de betrokken personen op te sporen en keihard te straffen.'

Goetzee, algemeen directeur van NAC, is geschrokken. "De incidenten van gisteren zijn hard bij ons binnengekomen. We zijn enorm teleurgesteld", aldus Goetzee, die met een groep NAC-mensen juist hard heeft gewerkt om een zo goed mogelijk klimaat te creëren voor alle fans. "En dan is er een kleine groep personen die met hun bizarre gedrag roet in het eten gooit."