Stengs klopt aan bij Van Nistelrooy: Praktische dingetjes

Stengs klopt aan bij Van Nistelrooy: "Praktische dingetjes"

Gepubliceerd: maandag 22 oktober 2018 om 15:34ma 22-10-2018 om 15:34

Calvin Stengs vond het mooi dat Ruud van Nistelrooy graag met hem wilde praten over het herstel na een zware knieblessure. Stengs (19) raakte veertien maanden geleden ernstig geblesseerd tijdens het duel tussen PSV en AZ. Van Nistelrooy, jeugdtrainer in Eindhoven, maakte tijdens zijn actieve carrière ook de nodige tegenslagen mee. 

"Van Nistelrooy is een goed voorbeeld van een speler die na zijn blessure nog een prachtige carrière heeft gehad", vertelt de aanvaller in gesprek met De Telegraaf. "Het was mooi om hem te spreken. Een ervaring op zich."

"Ik heb het met Van Nistelrooy over van alles gehad. Maar met name over hoe hij die hele periode van herstel heeft beleefd. Hij drukte me op het hart om keihard te blijven werken en vooral nooit op te geven. En hij zei nog wat praktische dingetjes."

"Dat ik bijvoorbeeld altijd extra werk zal moeten doen om mijn knie goed te houden", aldus Stengs. "Daarom ging ik tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen Dordrecht bijvoorbeeld ook nog even naar binnen, om wat extra oefeningen te doen voor de spanning op de bovenbenen."

Lees ook: 'Verlosser' van AZ trapt op de rem: 'Ik hoor dat op tv en dan denk ik: kom op'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Stengs in 2019 in Oranje?

(609 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws