Ziyech heeft 'nu-of-nooit-gevoel' bij vriendenteam Ajax: 'In 2016 ook gezien'

Ziyech heeft 'nu-of-nooit-gevoel' bij vriendenteam Ajax: 'In 2016 ook gezien'

22-10-2018 16:20
39

Hakim Ziyech gelooft dat er bij Ajax iets moois aan het ontstaan is. "Het seizoen is nog lang, maar we zijn op de goede weg", zei de Marokkaanse spelmaker maandag tijdens een persconferentie in de Johan Cruijff Arena. 

Ziyech en Ajax-trainer Erik ten Hag schoven aan om voor te beschouwen op de clash met Benfica van dinsdag. "Het is niet alleen zo dat je vanaf de buitenkant een vriendenploeg ziet. Iedereen kan goed met elkaar opschieten, wil dingen voor elkaar doen en heeft dingen voor elkaar over. Dat we een vriendenploeg zijn, is dus echt zo", aldus de linkspoot. 

Een verslaggever van de NOS wilde graag van Ziyech weten of er een 'nu-of-nooit-gevoel' heerst bij de selectie. "Ja, dat ook. Ik bedoel: nationaal gezien is het al best lang geleden dat de club prijzen heeft gepakt. Internationaal hebben we twee jaar geleden ook al wat neergezet. Dus er heerst wel een gevoel van nu of nooit."

Ziyech weet dat het huidige team in de zomer uit elkaar kan vallen. "We hebben het korte tijd geleden ook gezien. We haalden de finale van de Europa League en er staat nu een heel ander elftal. Ajax pakte al vrij lang geen prijs en wij willen graag iets moois neerzetten."

Lees ook: Ten Hag dient Verbeek van repliek en hoopt op duo: 'We moeten afwachten'