Over een jaar of twee jaar gaan we echt weer meedoen om de titel

"Over een jaar of twee jaar gaan we echt weer meedoen om de titel"

22-10-2018 17:10
82

Pim Blokland, voorzitter van investeerdersgroep de Vrienden van Feyenoord, is onaangenaam verrast door het verschil in kwaliteit met PSV en Ajax. Na negen speelrondes staat de koploper uit Eindhoven al zeven punten voor. Het gat met Ajax is twee punten. 

"Dat gat is vele malen groter dan ik voorafgaand aan dit seizoen had verwacht", aldus Blokland bij FC Rijnmond. "Ik had gehoopt dat we wel wat langer hadden meegedaan om de titel. Op technisch gebied hebben wij (Vrienden van Feyenoord, red.) daar nooit iets over te vertellen gehad. Dat zou ook niet moeten. Je zou een hele grote zak geld beschikbaar moeten hebben om transfers te doen om dat gat te verkleinen."

Wedden

Meer odds

Eigen jeugd speelde een grote rol in de landstitel van 2017, denkt hij. "Toen hadden we een hele goede jeugdlichting. Die zit er nu trouwens ook weer aan te komen. Over een jaar of twee jaar gaan we echt weer meedoen om de titel, dat hoop en denk ik."

Aanstaande zondag kan Feyenoord over Ajax heen klimmen op de ranglijst. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst gaat op bezoek in Amsterdam.