Heldenrol tegen Vitesse na drie zware knieblessures: 'Waar begin je aan?'

Heldenrol tegen Vitesse na drie zware knieblessures: 'Waar begin je aan?'

22-10-2018 17:24
8

Alessandro Damen beleefde zaterdag een heerlijke avondje onder de lat bij Excelsior. De 28-jarige doelman, die de afgelopen jaren drie keer (!) een zware knieblessure opliep, mocht keepen tegen Vitesse en vertolkte een heldenrol door een strafschop te keren. 

Direct na de wedstrijd werd Damen uitgebreid gefeliciteerd door Excelsior-trainer Adrie Poldervaart. "Hij zei zoveel. Refereerde aan het verleden, dat ik hier al die maanden zo hard voor heb gewerkt. Maar ik was alleen maar met die penalty bezig", aldus de goalie in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Keeperstrainer Ronald Graafland tipte Damen over de penalty van Vitesse-spits Oussama Darfalou. De spits zou lang wachten, was het advies. ",En dat deed hij inderdaad. Dan is het zo lang mogelijk wachten, vol die hoek ingaan en hopen dat-ie de bal daar dan ook echt schiet. Ik voelde hem op mijn handen, keek de bal voor de zekerheid nog even na. Toen werd ik gek."

"Voor de derde revalidatie hebben veel mensen tegen me gezegd: waar begin je aan? Je lijkt wel gek. En ik heb heus wel getwijfeld of ik het nog een keer moest proberen. Maar ik houd te veel van het spelletje. En dan gebeurt dit... Het voelt als een beloning voor al die maanden zwoegen. Als een overwinning."