Ten Hag onder de indruk van Benfica: 'Dat is het grootste verschil met Ajax'

Ten Hag onder de indruk van Benfica: 'Dat is het grootste verschil met Ajax'

22-10-2018 19:50
44

Erik ten Hag denkt dat Ajax en Benfica aan elkaar gewaagd zijn. De trainer is dan ook verrast dat de Amsterdammers als favoriet worden gezien voor de dubbele ontmoeting met de Portugezen.

"Dat verbaast me wel", wordt Ten Hag geciteerd door Voetbal International. "We zullen het elke wedstrijd weer moeten bewijzen. We zijn geen favoriet. We spelen erg goed en hebben vertrouwen door de wedstrijd tegen Bayern München (1-1), maar we weten dat Benfica een erg sterk team is. Ik denk dat we gelijkwaardig zijn en de kansen fifty-fifty zijn. Als we een goede dag hebben, maken we een grote kans om te winnen."

Ten Hag denkt dat zijn ploeg nog wat kan leren van Benfica. "Het is een uitstekend team, met heel veel routine en intelligentie. Het grootste verschil met ons is het venijn dat de Portugese top heeft. Wij zijn ook bezig daarin stappen te maken. We hebben een mooie verzameling spelers, maar het gaat uiteindelijk om prijzen pakken."

Ten Hag erkent dat Ajax een grote stap naar Europese overwintering zet als dinsdag wordt gewonnen in de Johan Cruijff Arena. "We moeten winnen in de thuiswedstrijden. Maar als blijkt dat een gelijkspel het maximale is, dan moet je dat omarmen. We gaan voor de winst en als dat lukt, staan we er heel goed voor."