Van Hooijdonk gewaarschuwd: Het is allemaal zijn pakkie aan

Van Hooijdonk gewaarschuwd: "Het is allemaal zijn pakkie aan"

22-10-2018 20:52
19

Andries Jonker geeft positief advies aan NAC Breda: Pierre van Hooijdonk moet de nieuwe technisch directeur worden. Jonker, die zelf technisch directeur was bij de KNVB en Willem ll, waarschuwt hem echter wel.

"De hele club komt op je bord. Ik denk dat heel veel mensen geen flauw idee hebben van waar het allemaal over gaat", zegt Jonker bij FC Afkicken. "Het eerste elftal, het beloftenteam, de jeugdafdeling, de trainers, de assistent-trainers, de keeperstrainers, de medische staf, de mensen die voor het eten zorgen, de mensen die voor het onderhoud zorgen. Het is allemaal zijn pakkie aan."

NAC heeft momenteel weinig financiële middelen. Met Van Hooijdonk aan boord zou dat kunnen veranderen, denkt Jonker. "Het is goed als hij het gaat doen, omdat mensen dan wellicht de portemonnee trekken. Daar draait iedereen omheen, maar daar gaat het natuurlijk om."

"NAC heeft geen rode cent. Geen rode cent. Dus er moet weer geld komen. Het komt niet van de gemeente, dus van wie komt dat dan? Als ze vertrouwen hebben in Pierre, de portemonnee trekken, dán kan hij wat doen. Daarom is hij wellicht de meest geschikte kandidaat. En niet om wat voor reden dan ook. Hij is iemand waar mensen warm voor lopen."