Jong De Graafschap laat niets heel van Jong Achilles en haalt dubbele cijfers

Jong De Graafschap laat niets heel van Jong Achilles en haalt dubbele cijfers

22-10-2018 21:13
9

Jong De Graafschap heeft maandagavond het beloftenelftal van Achilles '29 vermorzeld. In de beloftencompetitie haalde de formatie uit Doetinchem de dubbele cijfers tegen de club uit Groesbeek: 10-0. Jong Achilles heeft na vijf wedstrijden al een doelsaldo van -35.

Hoofdtrainer Henk de Jong greep de kans om enkele reservespelers van het eerste ritme op te laten doen. Daardoor speelde de ploeg bijna met een volledig B-elftal. Tegen Achilles waren onder meer Lars Nieuwpoort, Stef Nijland, Furdjel Narsingh, Mo Hamdaoui, Jordy Thomassen en Javier Vet van de partij, meldt de Gelderlander.

In de rust stond het al 6-0 voor De Graafschap. De goals werden gemaakt door Nijland (drie keer), Delano Burgzorg, Hamdaoui en Thomassen. Na de pauze maakten Hamdaoui, Burgzorg en Thomassen er een ware slachtpartij van: het werd uiteindelijk maar liefst 10-0.

Het gaat niet alleen met het beloftenteam van Achilles slecht, ook het eerste elftal staat er dramatisch voor. De club degradeerde in 2017 uit de Jupiler League en afgelopen zomer ook uit de Tweede Divisie. In de Derde Divisie staat Achilles dit seizoen op een zestiende plaats, met drie punten uit negen duels.