Zwak Utrecht laat zich naar slachtbank leiden door FC Twente

22-10-2018 21:52
60

FC Twente heeft maandagavond tegen Jong FC Utrecht aan het doelsaldo én zelfvertrouwen gewerkt. Door een 1-6 overwinning in de Galgenwaard staan de Tukkers weer in de top van de Keuken Kampioen Divisie.

Twente had wat goed te maken na de teleurstellende 0-1 nederlaag in eigen huis tegen MVV van vorige week zondag en dat lukte. De wedstrijd tegen Jong Utrecht was nooit een echte wedstrijd. De Tukkers namen al snel afstand in de Galgenwaard. Tom Boere benutte na elf minuten een strafschop, waarna Javier Espinosa de score drie minuten later verdubbelde.

Utrecht moest nog voor het half uur met tien man verder, nadat Sylian Mokono twee keer geel had gekregen. Voor rust maakte Rafik Zekhnini de 0-3, wat de definitieve nekslag was voor Utrecht. Na de pauze ging Twente vrolijk door. Espinosa maakte zijn tweede van de avond. Het slotakkoord kwam van Jari Oosterwijk, die in tien minuten tijd twee keer raak schoot. Zijn laatste treffer was de mooiste.

Twente klimt naar plek drie en staat in punten gelijk met Almere City, de tegenstander van komende vrijdag. De achterstand op koploper Go Ahead Eagles is drie punten.