'Real heeft Lopetegui-vervanger klaarstaan; leiding neemt Spanjaard veel kwalijk'

'Real heeft Lopetegui-vervanger klaarstaan; leiding neemt Spanjaard veel kwalijk'

22-10-2018 23:47
9

Het lot van Julen Lopetegui hangt aan een zijden draadje, schrijft de Spaanse krant Marca maandagavond. De trainer van Real Madrid mag blijven zitten, maar bij de eerstvolgende tegenvaller is het einde verhaal voor de Spanjaard.

Lopetegui zit dinsdag op de bank als Real het opneemt tegen Viktoria Plzen in de Champions League, maar intern is er eigenlijk al besloten dat hij weg moet. Dat Lopetegui nog één kans krijgt, lijkt meer omdat er weinig tijd is om tijdig een vervanger op de bank te zetten. Er is geen ruimte meer voor fouten en hij wordt dan ook ontslagen na de eerste nederlaag, of als Real slecht spel laat zien, schrijft Marca. 

Het lijkt dus niet de vraag of, maar wanneer Lopetegui zijn biezen moet pakken. De leiding van Real heeft al voorgesorteerd op het vertrek van de oefenmeester: achter de schermen staat Santiago Solari klaar om het over te nemen. Ook Roberto Martinez en Antonio Conte zijn opties, al lijken zij te moeten accepteren dat Solari het gaat worden.

De leiding van Real neemt Lopetegui veel kwalijk. Naast de slechte resultaten van Real is men ook niet blij met de fysieke gesteldheid van de spelers. Bovendien is de manier van spelen niet duidelijk en haalt Lopetegui niet alles uit miljoenenaankoop Vinicius Junior, die in het eerste elftal amper aan de bak komt.