Ajax-terugkeer nog te vroeg: 'Ik denk dat ik op dit niveau nog jaren meekan'

Ajax-terugkeer nog te vroeg: 'Ik denk dat ik op dit niveau nog jaren meekan'

Gepubliceerd: dinsdag 23 oktober 2018 om 07:23di 23-10-2018 om 07:23

Toby Alderweireld sluit een terugkeer bij Ajax niet uit, maar hij vindt het daar nu nog te vroeg voor. De Belg keert woensdagavond sowieso voor even terug op Nederlandse bodem als Tottenham Hotspur het opneemt tegen PSV.

"Zeg nooit nooit", stelt Alderweireld in De Telegraaf over een terugkeer naar Ajax. "Op dit moment in mijn carrière denk ik daar nog niet aan. Ik denk dat ik op dit niveau nog jaren meekan. Als ik het ooit zou doen, is het niet om uit te bollen. Dan wil ik geen 36 jaar zijn en nauwelijks kunnen lopen. Als ik terugkeer, wil ik zeker iets bijbrengen. En niet alleen in de kleedkamer."

"Het is natuurlijk dicht bij het thuisfront in België en ik heb een band met de club, want ik heb acht jaar bij Ajax gevoetbald", vervolgt de centrale verdediger. "Het behalen van kampioenschappen, de derde ster, meegemaakt. En ook de moeilijke tijden tijdens de Cruijff-revolutie, bijvoorbeeld. Maar bovenal zijn het mooie herinneringen."

Alderweireld kan zich het Philips Stadion ook nog goed herinneren. "De sfeer daar in Eindhoven is altijd gigantisch. In Engeland heb je heel veel grote wedstrijden, maar in Nederland wat minder. In dat soort grote wedstrijden tegen PSV kon je als verdediger laten zien hoe je met die omstandigheden omging. PSV was altijd erg sterk tegen ons in eigen huis. Dat waren echt duels waar je kon testen hoe goed je was."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws