Oproep Blind aan Ajax-fans: Het is mooi dat we die connectie weer hebben

Oproep Blind aan Ajax-fans: "Het is mooi dat we die connectie weer hebben"

23-10-2018 08:15
25

Dat Ajax-trainer Erik ten Hag in de sterkst mogelijke opstelling begon tegen sc Heerenveen en bij een veilige voorsprong spelers spaarde, kan op goedkeuring rekenen van Daley Blind. Hoewel een belangrijk duel met Benfica wacht, mag Ajax geen punten meer morsen.

"We moeten proberen geen enkele tegenstander te onderschatten. Vaak zijn we zelf onze grootste tegenstander. We hebben in de eerste thuiswedstrijd dure punten verloren en dat mag ons niet meer gebeuren", zegt Blind in De Telegraaf. "Ik denk dat we hebben geleerd van Heracles, dat we er nu voor kiezen om later pas spelers te sparen."

"De laatste wedstrijden begonnen we sterk, vlogen we er gelijk bovenop. We weten ook dat we in de achtervolging zijn, kunnen in de Eredivisie geen punten meer laten liggen", vervolgt Blind, die beseft dat Ajax tegen Benfica een reuzenstap naar de knock-outfase van de Champions League kan zetten. "Het is typisch Nederlands dat voor het begin van de Champions League niemand iets voor onze kansen gaf en iedereen er nu vanuit gaat dat wij Benfica 'even' verslaan", lacht hij.

De 28-jarige linkspoot denkt dat de Ajax-fans een cruciale rol kunnen spelen. "De sfeer in de Johan Cruijff ArenA is fantastisch, zeker bij Europese wedstrijden. Maar de laatste tijd voelen we ook veel steun in de competitie. Ik denk dat de fans weer graag naar het stadion komen. Het is mooi dat we die connectie weer hebben."