Verbeek: 'Hij zei: ik kan naar Ajax, wat moet ik doen? Uiteindelijk is hij gegaan'

Verbeek: 'Hij zei: ik kan naar Ajax, wat moet ik doen? Uiteindelijk is hij gegaan'

23-10-2018 10:22
24

Een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar bij sc Heerenveen: Gertjan Verbeek ziet het zitten. Wel wijst de momenteel clubloze trainer op de leeftijd van de Ajax-spits. Met zijn 35 jaar beginnen de dagen te tellen.

"Hij is altijd welkom, denk ik. Misschien begint de leeftijd nu wat te spelen", vertelt Verbeek bij Omrop Fryslan. "We hebben altijd goede ervaringen met hem gehad. Als hij een versterking is, in wat voor opzicht dan ook..Of dat nou in de kleedkamer is, of wat dan ook. We hebben Sibon ook een keer teruggehaald. Daar zit een gedachte achter. Als we zagen dat hij een meerwaarde was, dan haalden we zo'n speler op. Hij heeft bij Heerenveen een tweede jeugd ervaren."

Verbeek was hoofdtrainer van Heerenveen toen Huntelaar nog in Friesland speelde. In de winter van 2005 maakte hij de transfer naar Ajax. "Aan het einde van het eerste seizoen kwam hij al bij me. Hij zei: ik kan naar Ajax, wat moet ik doen? Ik zei: dat ga ik niet tegen je zeggen. Dat moet je zelf beslissen. Ben je al de beste van Heerenveen? Dat vond hij niet. Nou, dus dan kun je nog wat leren."

"Na een half jaar kwam hij weer. Hij had toen weer veel goals gemaakt en was toen ook vooruit gegaan. Zijn kracht, snelheid en wendbaarheid waren ook toegenomen. Ik stelde hem daarna weer dezelfde vraag: ben je de beste van Heerenveen? Zo langzamerhand wel, vond hij."

"Bij een rondje van vier tegen twee stond hij nooit in het midden. En als hij in het midden stond, was hij er zo weer uit. Dan kan ik geen beter elftal voor hem samenstellen. Bij Ajax liggen de kwaliteiten individueel wat hoger. Ik zei: dan moet je dat maar doen. Ik vind het wel jammer, want had graag nog een jaar met je gewerkt. Hij is toen gegaan."