Derksen: 'Fenerbahçe-voorzitter schold spelers helemaal verrot'

Derksen: 'Fenerbahçe-voorzitter schold spelers helemaal verrot'

23-10-2018 10:44
29

Een nieuwtje van Johan Derksen over Phillip Cocu. De Snor weet op basis van 'een goede spion' dat Fenerbahçe-voorzitter Ali Koc tekeer is gegaan tegen de spelers na de 0-0 tegen Sivasspor van afgelopen zaterdag. Ook voorspelt Derksen dat het einde van Cocu in Turkije eraan zit te komen.

"Ik heb een goede spion bij Fenerbahçe. Wat daar gebeurd is, is een wonder", zegt Derksen bij Veronica Inside. "Een Turkse voorzitter heeft nog nooit zolang zijn poot stijf gehouden als deze man. Hij is nu in de kleedkamer verschenen na de wedstrijd. Hij heeft de spelers helemaal verrot gescholden. Hij is de rijkste man van Turkije."

Volgens Derksen maakt Cocu een grote fout in Turkije. "Cocu maakt de fout die Frank de Boer, Ronald Koeman en alle Nederlandse trainers in het buitenland maken. Ze willen allemaal technisch verzorgd, Nederlands voetballen. Opbouwen van achteruit, hoog drukzetten. Hij heeft daar een team van overbetaalde vedettes die het vuile werk niet op willen knappen, maar wel de show willen stelen. Wat Cocu doet is vechten tegen de bierkaai."

"Ze gaan naar een andere cultuur en willen daar spelen zoals ze succes hadden bij PSV, Ajax en Feyenoord. Het gaat helemaal mis, omdat die jongens zich daar niet op willen offeren. Ze willen de bal hebben en iets leuks doen. Daar moet je anders mee omgaan en een heel andere manier van spelen inbrengen."

"Donderdag spelen ze tegen Anderlecht en zondag tegen Galatasaray. Als dat ook mislukt, denken ze dat ook het krediet bij de voorzitter op is. Die mensen staan echt al weken met ingepakte koffers. Ik weet zeker dat ze hopen dat ze de poen meekrijgen. Dit is toch geen leven voor die mensen?"