De Boer: Iedereen gaat nu al voor hem naar het stadion

De Boer: "Iedereen gaat nu al voor hem naar het stadion"

23-10-2018 11:58
56

Ronald de Boer legt in de Portugese pers de sterke punten van Ajax uit. De Amsterdammers nemen het dinsdagavond in de Champions League op tegen Benfica.

"Ajax heeft een gebalanceerd elftal, maar de samenwerking met de spits kan beter", vertelt De Boer aan O Jogo. "Ze verliezen ook weleens de focus en beginnen niet altijd goed aan wedstrijden. Kijk maar naar de wedstrijden tegen Bayern München, PSV en AEK Athene."

De spelers van Ajax liggen goed in de markt. Onder meer Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn blikvangers. "Er zijn bij Ajax veel spelers die naar Barcelona zouden kunnen gaan, met name Matthijs de Ligt. Die is pas negentien jaar, speelt al in het eerste sinds zijn zeventiende en is de aanvoerder. Zijn niveau is ongelooflijk voor iemand met zijn leeftijd. Er staat veel druk op hem, maar hij is niet van de wijs te brengen. Wat dat betreft lijkt hij wel dertig jaar oud."

Ook over De Jong doet De Boer zijn zegje. "Hij zou met doelpunten en assists nog belangrijker moeten worden, maar iedereen gaat nu al voor hem naar het stadion. Hij is de meest veelbelovende middenvelder van Europa. We hebben gemeen dat we niet bang zijn om aan de bal te komen. Hij is echter sneller dan ik was. Hij heeft een uitstekende controle over de bal en voetbalt altijd vooruit."