Mogelijk twee nieuwe, grote toernooien: onder meer Ajax hoopt op 'ja' van FIFA

Mogelijk twee nieuwe, grote toernooien: onder meer Ajax hoopt op 'ja' van FIFA

23-10-2018 13:57
43

De FIFA gaat de mogelijkheid voor twee extra toernooien bespreken op de komende vergadering van de wereldvoetbalbond. Zowel het mini-WK als het WK voor clubteams staat op de agenda om besproken te worden, zo meldt het ANP

Beide plannen komen uit de koker van Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA. Het mini-WK moet dienen als vervanger van de Confederations Cup en zal plaatsvinden in de jaren tussen het WK en het EK.

Volgens de plannen zou het toernooi, waar de beste acht landen ter wereld aan mee mogen doen, voor het eerst kunnen worden georganiseerd. In twaalf jaar tijd zou het nieuwe toernooi, dat is oktober of november plaats moet vinden, de FIFA maar liefst 21 miljard euro kunnen gaan opleveren. 

De huidige opzet van de Confederations Cup ligt al langer onder vuur. Aan het vierjaarlijkse toernooi doen nu de wereldkampioen en de kampioenen van alle continenten mee. 

Ook wil Infantino het WK voor clubteams flink uitbreiden. Het toernooi heeft nu zes deelnemers, maar dat moeten er 24 worden volgens de FIFA-baas. Eerder werd al bekend dat dat plan onder meer voor Ajax zéér voordelig zou zijn. 

De Council, het hoogste bestuursorgaan van de FIFA, bespreekt de plannen van Infantino komende vrijdag in Kigali, de hoofdstad van Rwanda.