Van Bommel pareert kritiek op Lozano: 'Dat kan ik dan ook tegen anderen zeggen'

Van Bommel pareert kritiek op Lozano: 'Dat kan ik dan ook tegen anderen zeggen'

23-10-2018 14:45
103

Mark van Bommel weet het: PSV zal woensdag van Tottenham Hotspur moeten winnen om nog kans te maken op overwintering in de Champions League. 

"Het noodscenario is de Europa League halen", zegt Van Bommel dinsdag op de persconferentie in aanloop naar PSV - Spurs. "We proberen de volgende ronde van de Champions League te halen. Als wij iets willen doen in de Champions League, dan moeten we punten halen. Het gat is groot. Degene die wint haakt aan, degene die verliest krijgt het nog moeilijker."

Van Bommel weet dat PSV zuinig met de kansen zal moeten omspringen, maar de PSV-trainer weigert om specifiek van buitenspeler Hirving Lozano meer doelpunten te verwachten in de Champions League. "Je kunt spelers altijd afrekenen op statistieken, dat ze niet scoren, maar we hebben als ploeg pas één keer gescoord. Ik kan dan ook tegen anderen zeggen dat ze het verschil moeten maken. Maar ze moeten ook functioneren binnen het team."

"Wat heb je eraan als je vier goals maakt en twee keer verliest? Persoonlijk is het leuk om dan te scoren. Dat snap ik. Iedereen wil graag een stap hogerop, maar het gaat om winnen. Als je vier keer scoort in de Champions League ben je interessant, maar scouts zien het ook als je niet binnen een team functioneert. Goede scouts kijken niet alleen naar statistieken", aldus Van Bommel.