'Tottenham zonder Dele Alli tegen PSV, basisplek 'fitte' Eriksen onzeker'

'Tottenham zonder Dele Alli tegen PSV, basisplek 'fitte' Eriksen onzeker'

23-10-2018 18:57
17

Tottenham Hotspur moet het woensdagavond stellen zonder Danny Rose, oud-Ajacied Jan Vertonghen en Dele Alli. Laatstgenoemde stond de afgelopen vier wedstrijden ook langs de kant, maar is wel op de weg terug. Christian Eriksen is wel fit, maar het is nog niet zeker of hij in de basis start. 

De wedstrijd in Eindhoven komt voor Alli te vroeg. De aanvallende middenvelder kampt met een hamstringblessure en speelde de afgelopen vier wedstrijden niet. De cruciale Champions League-wedstrijd tegen PSV moet Alli ook aan zich voorbij laten gaan, ook al is hij hard op weg weer fit te worden.

Ook verdediger Rose (lies) en oud-Ajacied Vertonghen (hamstring) zijn nog altijd afwezig bij de Spurs. Of Christian Eriksen in de basis start is nog onzeker. "Christian is fit en kan spelen. We zullen morgen zien of dat vanaf het begin is of mogelijk als invaller", tekent De Telegraaf op uit de mond van Pochettino.

PSV en Tottenham Hotspur begonnen de Champions League-groepsfase allebei met twee nederlagen. De wedstrijd in Eindhoven is dan ook cruciaal voor beide teams. De ploeg die wint haakt aan, terwijl de verliezer dieper in de problemen komt en overwintering in de Champions League uit het hoofd lijkt te moeten zetten.